Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου

Το Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα του Έβρου βρίσκεται στην Τραϊανούπολη και ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 1997, με σκοπό την προώθηση της προστασίας της φύσης στην περιοχή, την οικοτουριστική της ανάδειξη, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση αρχών και κοινού για τις οικολογικές αξίες του Δέλτα του Έβρου.

Tο Κέντρο Πληροφόρησης λειτουργεί σε καθημερινή βάση (καθώς και τα Σαββατοκύριακα) και μπορεί το κοινό να απευθύνεται σ' αυτό για θέματα ενημέρωσης για το Δέλτα του Έβρου, οργάνωσης και προγραμματισμού εκπαιδευτικών επισκέψεων και εκδρομών στο Δέλτα του Έβρου αλλά και για να προμηθευτεί έντυπο υλικό για τον υγρότοπο. Οι εκδρομές πραγματοποιούνται με μικρά λεωφορεία και βάρκες του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Έβρου.

Αναλυτικότερα, οι επισκέπτες μπορούν με την περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο,καθώς και από τους υπεύθυνους του Κέντρου να ενημερωθούν για τις λειτουργίες και αξίες των υγροτόπων και ειδικότερα του Δέλτα του Έβρου. Στη συνέχεια, και εφόσον έχει προϋπάρξει συνεννόηση και προγραμματισμός, να επιβιβαστούν στα λεωφορεία του Φορέα για μια διαδρομή στο Δέλτα, η οποία μπορεί να συνδυαστεί και με βαρκάδα στα κανάλια και στις εκβολές του ποταμού. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφτεί κανείς το δυτικό τμήμα του Δέλτα με δικό του μεταφορικό μέσο μέχρι το σημείο που επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων, και με πεζοπορία.

Photo Gallery

Contact

Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου
Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου
Τραϊανούπολη, 14 χλμ ανατολικά της Αλεξανδρούπολης.

Τηλ: 2551 0 61000
fax: 2551 0 61000
webpage: www.evros-delta.gr
e-mail: info@evros-delta.gr


Route planner

Αναζητήστε Ξενοδοχεία, Μουσεία, Αξιοθέατα και άλλα ενδιαφέροντα σημεία πάνω στον χάρτη της Θράκης.

Βρείτε τον δρόμο σας με την online εφαρμογή δρομολόγησης


http://www.thracehotels.gr/maps